Pub Kültürleri Hakkında Bilgiler

Pub Kültürleri Hakkında Bilgiler

Evimizin rahatlığında olan Pub kültürünün tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Kelime karşılığı olarak “Public House” un kısaltılmış hali olan Publar, aslında isminden de anlaşılacağı gibi herkese açık mekanlar.

İlk başta Anglosakson kültürünün bir parçasıydılar ve “Alehouse” olarak anılıyorlardı. Bu evlerde Ale biraları üretiliyordu ve insanlar buluşup bira içip, muhabbet ediyorlardı. Bu evlerin ardından “inn” ve “tavern” adında da mekanlar açılmaya başladı. Bu mekanlarda konaklama da vardı. Günümüzde Pub isimlerinin çoğunda da inn kelimesi geçiyor. Özellikle günümüzde İngiltere ve İrlanda’da pub kültürü canlılığını koruyor.

Kısaca publar aslında herkesin rahat ettiği ve birbirini tanıdığı mekanlar desek yanlış olmaz. Publarda insanların yine rahat etmesi için geniş/deri koltuklar, bar tabureleri tercih ediliyor. Yani anlayacağınız bizim alıştığımız sıra sıra dizilmiş lokanta düzeninden çok farklı yapılar. Yine lokanta gibi ana yemekler yerine bira yanına gidecek kızartma gibi hızlı atıştırmalıklar tercih ediliyor.

Ayrıca biralar arasında da farklılıklar var. Mesela fıçı ve şişe bira asla aynı değil. Fıçı biralarda daha kısa süreli bir pastörize işlemi geçiriyor. Bu nedenle de raf ömrü şişeye göre daha kısa oluyor. Ancak daha lezzetli olduğu için birçok insanın vazgeçilmezi hala fıçı biralar JSon bir bilgi verecek olursak da, sakın birayı köpüksüz istemeyin. Biranın köpüğü ne kadar taze olduğunun bir göstergesi.

Umarız bu kültür hiç bitmez! Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Yorumlar